Laddercompetitie

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie?
De laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor nog meer binding binnen onze club!

Wat is de laddercompetitie?
Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.

Welke laddercompetitie wordt gespeeld?
Dit jaar stellen we voor om de volgende ladders te organiseren:
Een dubbel ladder: zowel mix, dubbel heren en dubbel dames koppels mogen gevormd worden. Alles mag door elkaar en met elkaar dubbelen, waarbij je echter wel kiest voor een vaste dubbelpartner.

Hoe werkt het? 
In de KNLTB ClubApp kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de ClubApp nog niet, download deze dan in de App Store.

Zie voor een uitgebreide instructie de website handleiding ClubApp https://www.knltb.club/Documenten/LedenHandleiding_ClubApp2_0.pdf of bekijk het filmpje op youtube: https://youtu.be/Kmtw-T0ovaU

Na het downloaden van de ClubApp ga je naar de balk onderin de app, klik op spelen en vervolgens wedstrijden. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. Je kan voor een uitdaging kiezen uit 2 spelers/dubbelteams die boven je of onder je in de ladder staan. Je daagt één van deze clubgenoten of dubbelteams uit en maakt een afspraak om te gaan spelen.

Ook hiervan staat een instructiefilmpje op youtube: https://youtu.be/lQr3PDL1KPk 

Na afloop voer je de uitslag in de ClubApp in. Het kan even duren voordat je het ziet. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen uiteraard zelf voor een racket en de ballen.

Tot hoe lang duurt de laddercompetitie?
De laddercompetitie start op 1 december en loopt tot 22 maart 2024. Speel dus lekker veel wedstrijden!

Spelregels

Hoe meld ik mij aan?
In de ClubApp bij “spelen” vind je onder de tab “wedstrijden” de “laddercompetitie”. Klik erop en je vindt de beschikbare laddercompetities waarvoor Je kunt schrijven en de laddercompetities waarvoor je hebt ingeschreven (onder “mijn competities”).

Wat telt als een wedstrijd?
Je speelt 1 wedstrijd om 2 gewonnen sets. Bij 6-6 in een set speel je een tiebreak. Bij een gelijke stand in sets speel je ook een derde set. Zorg dat je de wedstrijd binnen 10 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de club app.

Hoe daag ik een speler uit?
Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de laddercompetitie. Je kunt alleen de speler of het dubbelteam uitdagen die tot 1 posities boven jezelf genoteerd staan in de ladder, dus de oranje gekleurde. Om deel te nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de ClubApp.

Mag je meerdere uitdagingen versturen?
Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurt.

Waar voer ik de uitslagen in?
Na afloop van de wedstrijd voer je in de laddercompetitie onder de tab “wedstrijden” de uitslag van de wedstrijd in. Het kan even duren voordat het tevoorschijn komt.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien?
In de ClubApp bij “spelen” vind je onder de tab ”wedstrijden “de “laddercompetitie”. Onder “mijn competities” vind je de laddercompetitie en de ladder hiervan staat onder het tabblad “ranglijst”. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?
Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een uitstand van 7-6, 7-6 ingevuld.

Wat als een speler niet reageert op een e mail?
Klik op “mijn wedstrijden” en “annuleren” en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld
Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?
Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je “annuleren” en selecteer je de andere speler. Je mag van eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? 
Je kunt de wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je “annuleren” en selecteer je beide spelers. Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. De resultaten van wedstrijden die door de spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.

Aanvullende regels:
1.     De aanmeldingen worden op volgorde van rating In de ladder geplaatst, waarbij de hoogste rating onder aan de ladder beginnen. Dus als jij een 9 bent, begin je bovenaan in de ladder.
2.     Als de uitgedaagde speler niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager (geldt uiteraard niet voor de vakantieperiodes zoals zomer- herfst- en kerstvakantie).
3.     Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken, óf een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.
4.     Komt een van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 7-6, 7-6 ingevuld.

5.     Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, beginnen onderaan de ladder.


Heb je toch nog vragen? Stuur een berichtje naar [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0478 502 271 (clubhuis)

Adres

Kasteellaan 19C
5855 AD Well

KVK-nummer

40164605