Aanbod voor de jeugd

Jeugd

Tennis is voor kinderen van alle leeftijden een leuke en uitdagende sport. Iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau. In Well spelen we het hele jaar door buiten op onze kunstgrasbanen.

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de Junioren.

Tenniskids

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen.

Junioren

Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. 

Tennislessen

Om goed te leren tennissen krijgen al onze jeugdleden tennisles van een erkende tennisleraar. De kosten hiervoor zijn opgenomen in de contributie. De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 8 kinderen van je eigen leeftijd en niveau. Om een goed aanbod te kunnen geven aan alle kinderen, traint de jeugd van het Moleneind samen met de jeugd van TV Bergen, TV Afferden en TV Siebengewald. De lessen worden gegeven door Gé Korsten. De trainer deelt in overleg met de jeugdcommissie de groepen in. Er wordt getraind in Bergen 

Competitie

Door veel te spelen krijg je snel meer plezier in tennis. Daarom doen alle kinderen mee aan de competitie ; dit zijn wedstrijden op eigen niveau met een team met leeftijdsgenoten. Teams worden gevormd uit de jeugd van alle tennisverenigingen van de gemeente Bergen. De competitie is op de zondag(ochtend). Je speelt thuis of gaat samen op pad naar een vereniging in de buurt en speelt dan een aantal wedstrijden. Supergezellig! 

Proefles:

Lijkt tennis je leuk en wil je het een keer proberen? Meld je aan voor een proefles. Dit kan via de jeugdcommissie: [email protected] o.v.v. Aanmelden proefles of door een WhatsAppbericht te sturen naar Linda Lenssen 06 – 52 60 83 41. Je mag gratis 2 lessen volgen. Vind je het tennissen leuk? Dan kun je daarna lid worden. Misschien heb je een vriendje/vriendinnetje/klasgenoot die ook een proefles wil doen? Laat het ons weten 

Lid worden

Je kunt lid worden door een ingevuld inschrijfformulier met goed gelijkende foto in te leveren bij het secretariaat [email protected]. Als jeugdlid krijg je:

  • Vrij gebruik van de tennisbanen
  • Ballen voor activiteiten en trainingen
  • Competitie op je eigen niveau Bal- en slagvaardigheidochtend/middag
  • Activiteiten op de baan in Well of bij de andere tennisverenigingen in de gemeente Bergen
  • Begeleiding door de JC bij de meeste activiteiten; sportiviteit staat hoog in het vaandel.
  • Meespelen met de seniorrecreanten op de recreantenavond (dinsdag): jeugdleden tot 16 jaar tot 21.00 en oudere jeugd tot later.
  • Met een introducé tennissen op de baan; 4x per jaar. Wel even melden per mail bij het secretariaat ([email protected]).
  • Mogelijkheid om te tennissen op een baan van elke tennisvereniging in de gemeente Bergen samen met een lid van die vereniging
  • Ledenpas met KNLYB-lidmaatschapsnummer 

Contributie

De contributie is te vinden op de pagina waar je je ook kunt inschrijven: klik hier.  

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie (JC) begeleidt het jeugdtennis. De JC organiseert de activiteiten en regelt de tennislessen en de competitie. De JC is het aanspreekpunt voor de ouders ([email protected] of commissies). 

Wat verwachten we van de ouders?

TV Het Moleneind vindt het belangrijk dat ouders ook worden betrokken bij het tennisplezier van onze jeugd. Want als het thuisfront stimuleert om te gaan sporten, dan zie je dit ook terug in het tennisplezier. We verwachten dat ouders af en toe meehelpen. Dat doen we in overleg met de ouders, bij vervoer van en naar uitwedstrijden, begeleiden van de jeugd tijdens competitiedagen en bij het begeleiden van activiteiten voor onze jeugd. We merken dat de ouders het ook leuk vinden om mee te doen.  

Samenwerking met de tennisverenigingen in de gemeente Bergen

De tennisverenigingen in de gemeente Bergen werken samen om een zo leuk mogelijk aanbod te kunnen bieden aan alle jeugdleden in de gemeente. Als je lid bent in Well, mag je ook spelen op de banen in Afferden, Bergen en Siebengewald, samen met een lid van die vereniging. Met de andere verenigingen organiseren we soms activiteiten. Op dit moment geven de we tennislessen samen met Bergen. En ook voor het maken van leuke competitieteams op het juiste niveau werken we samen. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Bel of app Linda Lenssen, 06 – 52 60 83 41, of mail naar [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0478 502 271 (clubhuis)

Adres

Kasteellaan 19C
5855 AD Well

KVK-nummer

40164605