Onder strikte voorwaarden mag er weer getennist worden

Nieuwsbericht van het bestuur inzake corona (vervolg van 17 maart)

Na de jeugd tot 19 jaar mogen nu ook de senioren weer tennissen onder strikte voorwaarden

Vrijdag 08 mei om 18 uur werd het KNLTB protocol bekend gemaakt, dat afgestemd is met het RIVM, de VNG (vereniging van Nederlandse gemeenten) en het NOC/NSF, onder welke voorwaarden senioren weer mogen gaan tennissen. Voor de jeugd tot 19 jaar was er vorige week al een protocol waar we actie op hebben genomen door weer jeugdactiviteiten te starten. Voordat er gestart kan worden met activiteiten moet er afstemming zijn met de gemeente, en vervolgens moet elke activiteit gemeld worden bij de gemeente.

Alle protocollen en richtlijnen zijn te vinden op onze website en op corona.knltb.nl

Er is ook een duidelijke infographic gemaakt

Senioren: voorop gesteld dat iedereen zich aan de 1,5 meter maatregelen én de RIVM maatregelen inzake je gezondheid houdt voordat je de baan op mag.

Onderstaande maatregelen duren tot minimaal 1 juni. Na het lezen van alle protocollen en richtlijnen die opgesteld zijn komt het bestuur tot de volgende toepassing voor onze tennisclub:

• er mag alleen door 2 spelers per baan getennist worden tenzij je tot 1 huishouden behoort, dan mag je met met meer spelers op de baan. Heel concreet: als je als team aan 1 kant van de baan tot 1 huishouden behoort en je speelt tegen een ander team dat tot 1 huishouden behoort mag je dubbelen, anders niet. Dus geen dubbelspel spelen als je niet tot 1 huishouden behoort.
  • clubhuis blijft gesloten, alleen toiletgebruik mag mits je na gebruik dit zelf desinfecteert;spullen daarvoor staan op toiletten. Geen kantine open, geen douche gebruiken. Ga thuis voor je gaat tennissen naar het toilet. Voor onze club geldt: gebruik alleen de toiletten in de gang!
  • gebruik geen scoreborden en blijf na het spelen niet hangen; neem tijdens pauzes en als je even gaat zitten voldoende afstand. Neem je eigen bidon/fles water mee. Geen handen schudden na een partijtje!
  • je moet je van tevoren aanmelden voor een baan om te voorkomen dat het te druk wordt op onze club is de KNLTB richtlijn. Wij achten onze leden verantwoordelijk genoeg, mocht het te druk zijn als je op de tennisclub komt, niet de baan op te gaan en weer naar huis te gaan of buiten het tennispark te wachten.

Junioren:

Na intensief speurwerk mbt de richtlijnen en afstemming met de gemeente hierover zijn zondag 03 mei de eerste 4 kinderen weer op de baan geweest onder begeleiding van de jc. Conform de maatregelen mogen ouders niet komen kijken, blijft het clubhuis gesloten en mag de jeugd alleen onder toezicht tennissen. Jeugd t/m 12 jaar mag ongehinderd de baan op, leeftijdsgroepen gescheiden en jeugd tot 19 jaar mag met maximaal 4 spelers de baan op. Elke zondagochtend tot aan de zomervakantie is er van 10-11 uur  een inloop georganiseerd onder toezicht van een jc lid of vrijwilliger waarbij we ook de niet-jeugdleden van Well en Wellerlooi proberen te betrekken die nu niet kunnen sporten of waarvan de vereniging nog "dicht" is. Heb je zelf kinderen tot 19 jaar die wel eens een balletje willen slaan of mee willen doen aan een spel/tennisactiviteit neem dan contact op met Mela Splinter via app: 06 46737482. Hiermee hopen we ook ons jeugdleden aantal weer wat op te krikken.

De jeugdtraining start dinsdag 12 mei van 17.00-17.30u. Onze jeugdleden hadden we graag laten instromen in de trainingsgroep in Bergen maar omdat daar een onevenredig hoge financiële vergoeding tegenover moest staan heeft het bestuur daarvan afgezien.

De afgelopen weken zijn het bestuur en de jc druk bezig om alles op orde te houden en zich goed te informeren over wat er wél kan. De banen moeten onderhouden blijven anders wordt het een groot mosveld, alle drank- en etenswaren zijn op datum uitgezocht en na overleg met onze drankleverancier wordt er het mogelijke teruggenomen. Producten die tegen de datum aan zaten hebben we kunnen schenken aan Maasduinen Staete. Financiën worden afgewikkeld, rekeningen betaald,  en er wordt contact onderhouden met de tennisschool hoe verder met trainingen, wat kan er en wat niet.

Hoewel het bestuur verantwoordelijk is voor het handhaven van de maatregelen gaan we er van uit dat onze leden zich aan de richtlijnen houden; we hebben hierin ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarbij komt dat er gecontroleerd kan worden door de gemeente.

Met vriendelijke groet,

bestuur en jeugdcommissie TC ’t Moleneind

Mela Splinter en Jeroen van Biene

Fred Stevens, Marcel Verkoelen, Huub van Zuijlen en Mies Wiegant.